Kategoria Pierwsza strona, Blog kulinarny - Monika Walczak, Bez kategorii

Wyszorowaną pomarańczę (najlepiej niepryskaną, ekologiczną) kroimy w plastry. Wkładamy do imbryka, dodajemy szczyptę galgantu i pachnący rozmaryn. Zalewamy wrzątkiem i podajemy na ciepło.

Jabłka myjemy i kroimy na cztery. Wkładamy do imbryka, dodajemy goździki i pachnący tymianek, zalewamy wrzątkiem. Tak przygotowany napój pijemy jeszcze ciepły małymi łykami.

Sok z cytryny zalewamy wrzątkiem, dodajemy bertram i dosładzamy miodem – idealna herbatka na odporność i w początkach infekcji.

 

Ziołowo-owocowe herbaty możemy zrobić również w kopru włoskiego, szałwii, mięty. Dodać pigwę, maliny, dziką różę, dosłodzić miodem, syropem daktylowym lub słodem orkiszowym. Są pyszne – komponujcie i szukajcie swoich ulubionych zestawów.

Polecane Wpisy

Zostaw komentarz