Kategoria Pierwsza strona, Blog kulinarny - Monika Walczak

Na sierpniowe upały polecam kompot z dzikich jabłek, z dodatkiem cynamonu i mięty, posłodzony miodem. Dla wzbogacenia smaku do gotowania można dodać kandyzowane wiśnie, daktyla albo suszone owoce morwy.

Pozdrawiam i życzę wspaniałych urlopów.

Polecane Wpisy
Wyświetla 3 komentarzy
  • Monika
    Odpowiedz

    Zapraszam do wypróbowywania. Proszę pisać, czy coś udało się zrobić i jak smakowało. Poszukam przepisów wolnych od pszenicy czy nawet wolnych od glutenu, a zgodnych z duchem nauki naszej Mniszki. Z pozdrowieniami.

  • Monika
    Odpowiedz

    Zapraszam w takim razie do odwiedzin, proszę się rozgościć, bardzo mi miło.

  • Mila
    Odpowiedz

    Znalazłam tego bloga szukając pomysłu na orkisz i cukinię (poprzez przepis zamieszczony na mimo-za-monika.blogspot.com). Nie toleruję za dobrze glutenu, więc nie wiem jak długa będzie przygoda z orkiszem, ale chętnie przejrzę zamieszczone tu przepisy, ponieważ św. Hildegarda budzi mój podziw i szacunek. Pozdrawiam i dziekuję za wykonywaną tu pracę!

Zostaw komentarz