Kategoria Pierwsza strona, Blog kulinarny - Monika Walczak

Z perspektywy tych czterech lat (rok 2017 jeszcze trwa, ale też dorobi się podsumowania) widzę ogrom pracy, pasji, przygody. Dziękuję wszystkim, którzy mi w tym towarzyszyli, również Wam. Czy któryś przepis AD 2016  stał się Waszym ulubionym?

Pieczywo:

Łatwy chleb orkiszowy – KLIK

Proziaki – podkarpackie placki z mąki orkiszowej – KLIK

Przekąski i przystawki:

Liście babki w cieście – KLIK

Kwiaty cukinii w cieście piwnym – KLIK

Zupy i dania główne:

Rosół hyzopowy z kulkami macy – KLIK

Zupa marchwiowa z ziołami – KLIK

Leczo z fasolki szparagowej i cukinii – KLIK

Dyniowe curry z orkiszem – KLIK

Placki z cukinii z mąką kasztanową i dyptamem – KLIK

Fasolka po bingeńsku – KLIK

Gulasz z czarnej fasoli – KLIK

Dyniowa szakszuka – KLIK

Potrawka z jelenia – KLIK

Orkiszowe pierogi z dorszem aromatyzowane geranium – KLIK

Słodkości:

Orkiszowe pączki z dziurką – KLIK

Orkiszowe tiramisu – KLIK

Tarta cytrynowa z mąki orkiszowej – KLIK

Budyń kasztanowy w trzech wersjach – KLIK

Orkiszowe ciasteczka z pieprzem kubeba – KLIK

Dżem z dzikiej róży – KLIK

Do picia:

Kawa orkiszowa i zbożowe latte – KLIK


Wielkanoc:

Bułeczki wielkanocne (z krzyżykiem) – KLIK

Więcej przepisów na Wielkanoc pojawi się w spisie na rok 2017

Inne:

Makaron z mąki kasztanowej – KLIK

Domowe kostki ziołowe – KLIK

Kasztany w kuchni św. Hildegardy – KLIK

Miód z wszewłogą górką i gruszkami – KLIK

Masło migdałowe – KLIK

Artykuły:

Kuchnia św. Hildegardy na sympozjum – KLIK

Ramy kuchni św. Hildegardy – KLIK

Kuchnia św. Hildegardy w „Filarach Zdrowia” – KLIK

Hildegardiańska kuchnia na upał – KLIK

Hildegardiańska kuchnia na chłodne dni – KLIK

Przy wspólnym stole – KLIK

Polecane Wpisy

Zostaw komentarz